Odată cu schimbările pe care ni le-a adus 2020, extrem de multe business-uri au fost nevoite să se reorganizeze și să-și reorienteze focusul pe nevoile clienților și potențialilor clienți.
Foarte multe activități s-au mutat în on-line, chiar și acelea despre care până în martie cu toții credeam că nu se pot desfășura decât face-to-face.
Aceste schimbări ne-au determinat să ne reorientăm și să privim dincolo de posibilitățile și limitele pe care, până la urmă, tot noi ni le-am impus.
Este mare nevoie de prezență în mediul online, indiferent de natura afacerii noastre sau al publicului căruia ne adresăm.
Cei care au început să investească într-o asemenea dezvoltare și extindere au început acum să apeleze la diverse persoane și companii care au ca profil susținerea dezvoltării în mediul online: web developeri, advertiseri, Google Ads, copy și content creatori și alți diverși specialiști în online marketing.
Astăzi vorbim despre nevoia unui copy și content writer într-o afacere și la ce aspecte trebuie să ne focusăm în alegerea unui partener în acest sens. Așadar, hai să vedem…
#1 Să vorbim aceeași limbă
Desigur, nu trebuie s-o luăm ad literam în sensul alegerii unui colaborator român, maghiar etc, ci despre alegerea unui colaborator care să înțeleagă ce dorim și să fie capabil și, mai ales, flexibil în ceea ce privește înțelegerea business-ului nostru și nevoilor noastre.
Să găsim copy și content writeri vorbitori ai limbii în care dorim anumite texte este mult mai ușor decât să găsim persoane care să înțeleagă cu ușurință ce anume dorim să reflecte acele texte.
De aceea, este important ca de la bun început să avem o discuție deschisă cu persoana cu care urmează să intrăm într-un parteneriat în acest sens și să privim cu atenție modalitatea în care aceasta înțelege, percepe și reacționează la ideile noastre.
#2 Să știm ce dorim
Da, este foarte important ca în momentul în care ajungem la o discuție cu un potențial colaborator, să știm exact ce dorim. Fie avem deja ideile noastre clare în materie de tipul de texte pe care i le vom cere, fie pur și simplu recunoaștem că acest domeniu ne depășește și avem nevoie de idei,sfaturi și pont-uri. Este important să spunem de la bun început ce viziuni avem.
Deseori clienții vin și afirmă „Am nevoie să mă ajuți în promovare pentru că nu mă pricep”, iar după ce primesc un plan de marketing și li se prezintă o strategie clară, ei vin și spun „Păi eu de fapt m-am gândit la total altceva, și anume...”. O astfel de abordare poate îngreuna colaborarea în acest domeniu.
Cu alte cuvinte, dacă recunoaștem de la început că nu ne pricepem și că avem nevoie de ajutor, practic îi dăm frâu liber imaginației colaboratorului nostru și, vorba aceea, the sky is the limit…
În caz contrar s-ar putea să încurcăm mai tare lucrurile și să nu iasă nimic bun la final.
Însă, dacă știm exact ce dorim, dar avem probleme cu punerea în practică a ideilor noastre și avem nevoie de cineva în acest sens, putem discuta cu notițele în fața și este mult mai ușor pentru ambele părți să discute și să se ajungă la un numitor comun.
#3 Comunicarea este cheia succesului
Dacă de la bun început stabilim niște reguli în acest parteneriat, anume reguli de comunicare, de oferire a unui feedback, pozitiv sau negativ deopotrivă, lucrurile nu au cum să nu funcționeze bine.
Gândiți-vă, dacă stabiliți de la început modalitatea de colaborare, termene de realizare a planului de marketing și a lucrările pentru care se încheie efectiv colaborarea, setați o agendă împreună și vă oferiți feedback reciproc, lucrurile vor curge de la sine fără prea multe bătăi de cap.
De cele mai multe ori colaborările de acest gen dau rateu în momentul în care comunicarea devine deficitară sau de-a dreptul nici nu există.
Până la urmă, nimeni nu își dorește să muncească în zadar, fără rezultate.
Haideți să vedem, voi ce așteptări aveți de la potențialii voștri colaboratori?
Scrieți-ne la adresa hello@creativeadvertising.ro 🙂