Cum creștem vânzările și imaginea noastră prin call-to-actions?

Anul 2021 trebuie să fie un an mai bun, mai interesant și mai creativ, iar noi ne-am propus să venim cu idei cel puțin interesate și utile pentru voi și business-urile pe care vă doriți să le promovați.

Dacă până acum nu ai fost familiarizat cu noțiuni de marketing precum SEO, Ads sau CTA, acum e momentul să le cunoști în profunzime.

În acest articol vom povesti despre CTA (Call-to-action) și cum poate acesta să ajute business-ul în procesul de promovare.

Înainte de toate, hai să lămurim ce este acest CTA sau Call-to-action.

În traducere liberă înseamnă îndemn la acțiune, ceea ce explicat ar fi încurajarea, chemarea sau invitarea unei persoane sau a unui grup de oameni (în marketing o numim de regulă grup țintă sau target) să ia decizia de a face ceva.

Prin lansarea unui CTA, de regulă se dorește ca utilizatorii din publicul țintă vizat să întreprindă una sau mai multe acțiuni dorite: să cumpere, să inițieze un apel, să dea Like, share, să lase un comentariu și orice altă acțiune ce duce spre creșterea imaginii unui business și, ulterior, la creșterea vânzărilor și, implicit, a veniturilor.

În ce situații folosim Call-to-action?

De regulă, utilizarea unui îndemn la acțiune în rândul publicului nostru țintă se face atunci când dorim să obținem ceva specific.

De exemplu, atunci când dorim mai multă atenție și mai mulți subscriberi (abonați) la un canal de Youtube. Sau mai mulți followeri (urmăritori) la un canal de Instagram. Sau mai mulți fani la o pagină de Facebook. În acele momente este imperios necesar să lansăm un CTA scurt și atractiv.

De exemplu: „Urmărește-ne pentru cele mai bune rețete”, „Abonează-te pentru cele mai ieftine sfaturi de modă”, „Devino fan activ pentru a primi toate noutățile în materie de imobiliare” și exemplele pot continua.

Mai folosim CTA și atunci când dorim să mutăm conținutul unui website, iar câteva dintre exemple ar fi: „Rămâi aproape de noi și premiile lunare vizitând pagina www….”, „Nu rata cele mai bune promoții la produsele tale preferate disponibile pe www….”

De asemenea, un CTA poate fi extrem de util atunci când vinzi ultimele bucăți dintr-un produs sau serviciu, respectiv atunci când lansezi un nou produs/serviciu. Pentru asemenea exemple ar funcționa: „Prinde lichidarea de stoc”, „Doar azi ai 1+2 gratis” sau „Descoperă noile pachete de vacanță disponibile”.

Vrei mai multe exemple de CTA atractive?

Indiferent de domeniul în care-ți desfășori activitatea în business, aceste CTA-uri pot fi utile dacă sunt folosite ca atare sau chiar adaptate profilului tău: „Descoperă o viață minunată”, „Intră în comunitatea noastră”, ”Rezervă-ți aventura vieții”, „Acționează acum”, „Câștigă bani din hobby-ul tău”, „Sună acum și profită de ofertă”, „Abonează-te la newsletter și câștigă pe loc un premiu”, „Slăbește cu noi, garantat”, „Profită de premiile noastre”, „Prinde reducerile de azi”.

Acest gen de call-to-actions sunt menite să determine utilizatorul să acționeze acum, nu peste 3 zile sau 3 săptămâni, așadar ele trebuie formulate în așa fel încât utilizatorul să înțeleagă că dacă nu trece la acțiune acum, pierde acel ceva pe care îl promitem.

Tips and tricks: Atenție la promisiunile făcute. Deși ne dorim ca ele să fie atractive, mai presus de toate trebuie să fie reale și fezabile. Dacă promitem ceva de dragul click-urilor, dar nu ne putem ține de cuvânt, e posibil ca această campanie de CTA să aibă efect invers celui dorit: să atragem critici și feedback negativ în loc să ne creștem comunitatea și vânzările sperate.

Tu ce fel de Call-to-actions folosești pentru a capta publicul tău?

Împărtășește cu noi la hello@creativeadvertising.ro

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole