Final de an creativ – cum ne prind ultimele zile ale lui 2021

Care e cel mai fain lucru sau aspect al freelancingului? Ei bine, flexibilitatea timpului de muncă și nevoia de a face mereu ceva diferit, fun și creativ sunt categoric principalele avantaje ale „meseriei”.

Și iată că deja suntem în ultima zi a anului și credem că e timpul să ne apucăm să facem și un mic bilanț. Putem spune, cu mâna pe inimă, că anul 2021 a fost un an foarte plin, aglomerat, dar și excepțional de bun. Petrecând ultimele zile din an într-un roadtrip în Praga întărește fără doar și poate aceste afirmații…

Acest lucru se datorează faptului că și călătoritul este o activitate care inspiră oamenii creativi să fie și mai creativi. Și, desigur, majoritatea oamenilor vor să plece de acasă în concediu. Așa că noi am fost în capitala Cehiei preț de câteva zile și venim spre voi acum cu câteva tips & tricks pentru a vă „ghida” în călătoria voastră sau, cel puțin, pentru a vă face poftă cu o ieșire.

#1. Faceți-vă un plan și o listă cu atracții de văzut

Fiind un citybreak, este vorba de regulă de o călătorie de doar câteva zile. Așa că vor fi câteva zile foarte plin în care veți încerca să vedeți cât mai multe. Este imposibil de văzut Praga în doar 3 zile așa că cel mai bun plan este să vedeți măcar cele mai importante sau cunoscute atracții. Poate un castel, poate un muzeu, poate centrul vechi. Credeți-ne, aveți ce vedea în Praga. Dacă apucați și un muzeu sau prindeți un concert de orgă la o catedrală, e cu atât mai fain!

Pe YouTube găsiți multe vloguri de călătorie cu oameni faini care testează și ajută alți turiști să aibă experiențe faine.

#2. Aveți grijă la casele de schimb valutar

Primul și cel mai important sfat este legat de finanțe. Moneda locală din Praga sunt coroanele și peste tot se plătește în coronae (în prea puține locuri am văzut și euro). Dacă doriți să schimbați bănuții voștri (lei sau euro) în coroane, întâi informați-vă bine care ar fi un schimb corect. Dacă aveți Revolut, puteți face conversia în aplicație și veți vedea cât ar trebui să primiți și de la un exchange. Dacă suma oferită de ei este cu mult mai mica, puteți negocia. Dacă nu, atunci mai bine vă vedeți de drum și păstrați bănuții pe card și achitați direct cu cardul peste tot. Tot pe YouTube sunt o mulțime de clipuri care vorbesc despre asta și ajută turiștii să fie mai bine informați în caz de fraude de genul.

#3. Luați o cazare la preț bun și mic dejun

Indiferent că vă cazați în cent5ru sau la marginea orașului, la un moment dat oricum e nevoie să luați mijloace de transport pentru a ajunge dintr-o parte în alta și a vizita tot ce merită văzut. Așadar, sfatul nostru e să alegeți o cazare la preț bun, cu mic dejun, astfel veți economis niște bani la cazare și mâncare, căci hey, mâncatul în oraș e distracție scumpă.

De dragul exemplului, noi ne-am cazat la 7 km de centru, la Amedia Express Hotel Praha, fix la 8-10 minute de mers pe jos de la o stație de metrou amplasată lângă mall-ul Westfield Chodova. De aici am ajuns în 10 minute fix în centrul Pragăi, având acces ușor la tot orașul grație rețelei de metrouri și altor mijloace de transport în comun. Cazarea ne-a costat fix 100 lei/persoană/noapte, noi șase având 3 camere a câte 2 persoane, cu mic dejun continental, foarte variat și nemaipomenit de bun.

#4 Faceți-vă abonament la transport

Primul lucru pe care l-am făcut odată ajunși la cazare, a fost să ne lăsăm mașina la parcarea privată de la subsolul hotelului. Deși am călătorit cu mașina din România (apropo de asta, fiind 6 persoane, t5ransportul dus-întors ne-a costat 225 lei/persoană cu toate taxele de drum și combustibil cu tot), am considerate că e mai sigur, mai simplu, dar și mai economic să ne lăsăm mașina în siguranță, pentru doar 11 euro/noapte, în parcare, iar noi să ne facem abonament pentru 72 de ore pentru transportul public. Abonamentul a costat undeva la 66 lei/persoană abonamentul ce ne-a fost valabil pe tot ce înseamnă transport public: metrou, autobus, tramvai. Am profitat din plin de acest abonament, căci de luni după-masa până joi la prânz am parcurs aproape tot orașul circulând cu metroul și tramvaiul, uneori cu autobusul și plimbându-ne mult, mult pe joc ca să nu ratăm priveliștea magnifică!

#5 Ce am vizitat și ce prețuri au fost la tracțiile turistice principale?

Vizitați Castelul și pregătiți-vă să petreceți acolo o zi întreagă, pentru că aveți ce vedea! Nouă ne-a plăcut foarte mult și recomandăm. Mai mult nu avem ce zice pentru că trebuie să vă convingeți singuri. Biletul ne-a costat 250 coroane, adică 50 de lei și s-a putut plăti cu cardul.

Ce mai merită văzut este Museum of Senses (muzeul simțurilor), unde totul e bizar și funny, unde am râs foarte mult și ne-am șocat (adrenalină și și mai mult râs) de experiențele avute în mașina VR (cirtual reality). Biletul a costat 350 coroane, ceea ce înseamnă 70 de lei, dar experiența a meritat fiecare leuț cheltuit.

Ce mai e de văzut obligatoriu este Madame Tussauds, muzeul de ceară a figurinelor precum Bruce Willis, Lady Gaga, Salvador Dali, Albert einstein, Brad Pitt, Bono, Freddy Mercury și exemplele pot continua. Prețul unui bilet a fost undeva la 250-290 de coroane 50-58 de lei și a fost ceva cu totul special de experimentat.

Apoi, să vizitezi Centrul și Centrul Vechi nu te costă absolut nimic, te poți plimba în voie și crede-ne, ai ce vedea!!! Dacă Târgul de Crăciun nu era închis datorită pandemiei, era și mai fain, dar bradul și priveliștea au fost oricum deosebite!!!

Acestea fiind spuse, noi am fost într-un citybreak de decembrie, dar în mod sigur e mult mai fain primăvara sau vara, fără grija frigului constant, ploii, ninsorii și zilei mai scurte. În mod sigur Praga este de vizitat dacă sunteți „călătoricioși”. Cu mașina din România, un roadtrip nu durează exagerat de mult și în drum dați de Budapesta, Bratislava… poate faceți opriri și acolo.

În final, sperăm că ați avut un an excelent și vă urăm un 2022 plin de experiențe minunate, călătorii care să vă îmbogățească cultura și să vă încânte sufletele creative!

Cu drag,

Echipa Creative Advertising

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole