Cui îi place lectura, mânuța sus! Iar cine nu-i prieten cu cititul, poate da skip la acest material încă de pe acum, sau poate sta pentru a vedea totuși ce lecturi ușoare, de vară avem aici pentru zilele însorite pe plajă pentru lideri și viitori lideri!
Am selectat trei cărți, putem spune clasice în domeniul psihologiei – dezvoltării personale, cărți care sunt scrise în așa fel, încât cei aflați poate la început de drum în business sau într-un moment de impas în propria afacere, ar putea găsi utile pentru propria persoană.
#1 Brene Brown – Îndrăznește să conduci
Cartea Îndrăznește să conduci: prin muncă neînfricată, conversații dificile și implicare deplină ne aduce în față o lectură care va zgudui toate convingerile despre leadershipul curajos.
Cei de la New York Times, care au pus cartea pe lista bestseller-urilor spun că este practic o carte care sintetizează cei 20 de ani pe care autoarea i-a petrecut cercetând curajul, vulnerabilitatea, rușinea și empatia. Cartea este concepută pe 4 părți ce prezintă principiile esențiale pentru leadershipul curajos, este o carte îndrăzneață prin prisma faptului că însăși autoarea își dezvăluie slăbiciunile.
Dacă citești cartea, trebuie să-i accepți provocarea de a învăța să-ți confrunți vulnerabilitatea și a renunța la armura grea, ce se consideră prima piedică în calea curajului. Afli din paginile acestei cărți că, pentru a îndrăzni să conduci, trebuie să-ți redescoperi însușiri unice, ce te fac uman.
#2 Peter Thiel & Blake Masters – De la Zero la Unu
Este o carte mai puțin psihologico-spirituală și mai mult axată pe business și leadership, ce ne învață, în primul rând, că dacă vrem să construim un viitor mai bun, trebuie sa credem în secrete și că marele secret al vremurilor noastre este că încă mai avem anumite bariere sau frontiere necunoscute de explorat și invenții noi de creat. Prin această carte suntem invitați să descoperim soluții originale pentru a crea aceste lucruri noi. Autorul pornește de la premisa că omenirea trece printr-o perioadă de stagnare tehnologică, că tehnologia informatică s-a îmbunătățit rapid, și cu toate acestea nu există motive ca progresul să fie limitat la computere sau în Silicon Valley.
Teoria este că acest progres poate apărea în orice industrie sau zona de business și iizvorăște din cea mai importantă abilitate pe care ar trebui să o stăpâneasca orice lider: capacitatea de a învăța să gândească pe cont propriu.
De la zero la unu prezintă o viziune optimistă a progresului, dar și o perspectivă nouă asupra inovației: aceasta începe atunci când înveți să-ți pui întrebările care te ajută să descoperi valoare în locuri neașteptate.
#3 Gaspar György – Mindfulness Urban
În cele din urmă, ne îndreptăm atenția spre cartea Mindfulness urban – un ghid pentru a ne îmbrățișa temerile, îngrijorările și durerea. Astfel, dacă ne lăsăm purtați de starea de prezență conștientă, putem ajunge la Sinele nostru real. Este o carte concepută pentru cei care doresc să trăiască într-un echilibru puternic cu sinele, care trăiesc mai presus de cotidian și depun eforturi mari pe toate planurile pentru a fi lideri și oameni mai bun, mai puternici.
Mindfulness urban ne poate ajuta să descoperim că dincolo de emoții, gânduri și provocările vieții nu se află sfârșitul lumii, ci chiar începutul ei. Mesajul autorului este unul destul de clar: starea de prezență conștientă ne ajută să vedem ceea ce este invizibil.
Așteptăm să ne spui tu ce cărți ai mai citit și ce recomandări ai, iar dacă ai citit deja oricare din aceste trei cărți, să ne spui părerea ta.
Poți să ne lași un comentariu sau să ne scrii la hello@creativeadvertising.ro