10 semne că ești născut să fii scriitor

Da, știm că sună cel puțin interesant acest titlu 🙂 A fi scriitor poate fi o experiență interesantă, uneori chiar izolatoare, când poți să petreci o zi întreagă singur, scriind, simțind și creând ceva nou și deosebit.

Și chiar dacă îți place la nebunie acel proces creativ, s-ar putea totuși să nu fii un scriitor în adevăratul sens al cuvântului. Chiar dacă ești doar la început și oricărui gen ar aparține scrierile tale (copy, content, marketing, poezii, beletristică, jurnalism) sunt câteva caracteristici generale pe care toți scriitorii le au în comun.

Dacă te regăsești în cele de mai jos, atunci chiar există un scriitor în sufletul tău:

#1. Citești multe cărți

Și simți nevoia de a te delecta cu orice fel de publicație, pentru că știi că cititul îți dezvoltă imaginația și îți poate oferi o altă viziune asupra lumii. În același timp, prin citit faci și cercetare și este o sursă de inspirație. Îți place să citești pentru că îți exersezi memoria și te hrănești intelectual.

#2. Iei noțițe mereu

Te găsești deseori în postura în care auzi sau citești ceva și trebuie să-ți notezi ca să nu uiți și să pierzi ideea. La scriitori, ideile vin în valuri în diferite momente așa că simți nevoia să-ți notezi acea ”sclipire de geniu” care știi sigur că îți va folosi pe viitor 🙂 În funcție de momentul în care te afli și fiindcă tehnologia este foarte de ajutor, poți să apelezi la varianta mai rapidă și să-ți faci mesaje vocale.

#3. Gândești prea mult

Să fim sinceri, majoritatea oamenilor fac asta. Dar scriitorii o fac altfel, și anume la un nivel mai avansat 🙂 Te-ai trezit vreodată că le gândești, răzgândești și întorci pe toate părțile? Atunci sufletul tău artistic ascunde un scriitor.

#4. Poți fi singuratic

Când fluxul de sucuri creative curge… ei bine, poți să dispari complet din lumea reală și să te adâncești în gândurile tale. Iar apoi, să te trezești că stai în exact aceeși poziție de ore întregi, fără să fi mișcat doar degetele pe tastatură sau penița pe hârtie. Ți s-a întâmplat asta vreodată? Ei bine, nu este nicio problemă pentru că este un semn că ești un scriitor.

#5. Meditezi des

Ca și scriitor, cauți idei și inspirație mereu. Și deseori acestea se găsesc chiar în interiorul gândurilor tale. Meditația este acel proces ce ne ajută să ne liniștim mental și să fim mai puțini stresați, deci să gândim mai clar. Iar o gândire limpede ajută la sporirea creativității.

#6. Îți place felul în care se leagă cuvintele

Când auzi o frază interesantă și frumoasă, acest lucru te face să te simți bine? Da, pentru că ai un talent în a aprecia modul în care se leagă cuvintele ca să iasă ceva deosebit.

#7. Îți vine inspirația în momente cotidiene

Adică în orice moment. Chiar și când speli vasele, faci duș sau conduci mașina. Inspirația poate veni oricând și oriunde dar activitățile cotidiene ce implică o activitate fizică ușoară sau moderată, deseori mecanică (curățenie, gătit) parcă îi permit mai bine creierului tău să ”zburde pe câmpii” și să creeze ceva nou.

#8. Ești mai sensibil decât alți oameni

Poți fi deseori introvertit deoarece ai o empatie mai dezvoltată decât ar fi normal. Simți mai mult și altfel, ceea ce poate face mai sensibil și mai receptiv dar și un scriitor în sufletul tău. Ai o deschidere mai mare către sentimente și exprimarea lor (prin scris).

#9. Ești mai atent la detalii

Îți place să observi totul în jur. Prinzi cele mai mici ”chichițe” ale oamenilor sau poți să apreciezi altfel simplitatea frunzei de toamnă ce cade ușor din copac. De asemenea ești mai atent și la spațiul personal și ai nevoie să găsești locul potrivit care să te inspire să scrii.

#10. Ești prea aspru cu tine însuți

Din nou, o caracteristică comună la majoritatea oamenilor, dar parcă mai accentuată la scriitori. Ești în dubii și te pui la îndoială deseori. Le citești, ștergi și scrii din nou până când iese perfect. Dar nu uita că și imperfecțiunea are farmecul ei și poate să iasă ceva deosebit de acolo. A fi prea duri cu noi înșine poate denota perfecționism dar este și o caracteristică comună a scriitorilor.

Te regăsești în cele de mai sus? Scrie-ne la hello@creativeadvertising.ro și haide să ne dezvoltăm creativitatea împreună 😉

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole