Tu știi ce este Guerilla Marketing? Cu siguranță ai mai auzit de acest termen, dar cel mai probabil nu l-ai înțeles dacă nu ești din domeniu.
În prezent, Guerilla Marketing este una dintre cele mai creative strategii de marketing folosite în domeniul marketingului și publicității creative. Este o strategie low-cost, bugetul nefiind o condiție pentru implementarea ei.
În schimb, Guerrilla Marketing are la bază timp, energie si imaginație infinită, motiv pentru care încă de la început a fost supranumit „publicitatea săracului”. De aceea, această formă a marketingului este dovada vie căorice campanie poate să atragă și să capteze atenția publicului țintă, chiar dacă are un buget minim, atatâ timp cât există creativitate.
Practic, publicul poate fi abordat în cele mai neconvenționale, neașteptate și surprinzătoare locuri și moduri, neconvenționalul fiind chiar una dintre elementele cheie ale uneiastfel de campanii de guerrilla marketing de succes.
Iată 5 idei, ponturi sau modalități de a face din campania ta una de maxim succes:
#1 Fă o campanie isteață. Cu alte cuvinte fă o campanie unică, care să rămână imprimată în memoria publicului tău. Găsește metode și tehnici de captivare a atenției publicului tău, pentru ca ceea ce vinzi prin imagini și mesaje, să fie unice, incredibile și memorabile pentru totdeauna.
#2 Fă o campanie dinamică. O altă cale de a face o campanie de Guerilla Marketing extraordinară este modalitatea în care te expui publicului tău. Dinamismul este dovada vie a creativității. Mai țineți minte filmul „Friends with benefits”? Dylan, un marketer de excepție, a devenit șef la revista americană DQ, iar într-o scenă prezenta o campanie de Guerilla Marketing folosind un scop nobil, cum ar fi flashmob-ul, care implica sute sau mii de oameni, într-un clip de numai câteva secunde, dar care a fost atât de wooow!
#3 Fă o campanie memorabilă. Unicitatea este cuvântul cheie aici, adică realizarea unei campanii nemaivăzute de până acum, care poate să rămână în istorie pentru totdeauna. O astfel de campanie este una care stârnește simpatia, atenția, empatia și entuziasmul oamenilor, în funcție de subiect.
#4 Fă o campanie interactivă. Pe lângă dinamism, și interactivitatea este un punct forte pentru a provoca oamenii la acțiune: distribuire, comentarii sau acțiuni de orice fel care pot promova mai departe campania lucrată și lansată pentru un public larg. Comunicarea cu publicul țintă este foarte importantă într-o astfel de campanie, deoarece le este destinat 100% în scop de promovare a brandului, nu în scop de vânzare exclusivă.
#5 Fă o campanie subtilă. Desigur, subtilitatea trebuie să existe într-o astfel de campanie, deoarece scopul ei nu este de a vinde neapărat, așa cum am mai spus, ci de a promova imaginea unui brand, pentru ca totul să rămână subtil și finuț în memoria pe termen lung a publicului, pentru ca atunci când se trece la o promovare cu scop de vânzare, lucrurile să decurgă mai natural, mai fluent.
Ți-a plăcut acest articol? Așteptăm sugestiile, comentariile, ideile tale la hello@creativeadvertising.ro pentru ca pe viitor să regăsești articole pe placul tău pe blogul nostru creativ.