Ai un business creativ sau activezi ca freelancer într-o industrie liberă?
Ai o pagină business de Facebook sau Instagram și nu mai știi ce să postezi?
Te simți copleșit ori depășit de situație dar nu vrei sau nu poți să delegi această sarcină? Sau pur și simplu îți place să faci postări și social media management doar că nu știi ce să mai postezi?
Ei bine, iată 7 idei magice de postări pentru zilele lipsite de inspirație.
#1. Postările de tip „Iată 5 motive pentru care iubesc să fiu copywriter”
Aceste tipuri de postări sunt mereu bine primite, întrucât ele redau într-un mod pozitiv și real avantajele profesiei tale. Indiferent că ești copywriter, fotograf sau ai orice altă profesie liberală din industria creativă, cu siguranță există multe avantaje de a profesa în domeniul tău sau de a-ți iubi job-ul. Astfel, poți crea cu ușurință postări de tip „3 motive să devii fotograf”, „5 motive să călătorești în jurul lumii” etc. Este atât de simplu să privești pozitiv activitatea pe care o întreprinzi și să o prezinți în câteva cuvinte.
#2. Postările de tip „Știai că…” sau „Iată 4 lucruri pe care nu le știai despre…”
Sunt acele postări care pot, din nou, să redea câteva aspecte, curiozități dacă vrei să le spui așa, cu privire la profesia ta sau domeniul în care activezi.
Așadar, poți posta informații simple și interesante pentru alți oameni (publicul tău de pe social media). Mi-aș imagina o postare de tip: „3 lucruri pe care le fac în fiecare dimineață pentru a-mi atinge nivelul maxim de productivitate” sau „5 momente importante din viața unui fotograf” sau „3 proiecte de vis la care orice scriitor tânjește”.
#3. Postările de tip „Cel mai mare proiect la care am lucrat vreodată”
Genul de postări care prezintă succesul unui freelancer sunt mereu bine primite, ele fiind considerate drept model sau exemplu, ori o sursă de inspirație sau o bună motivație pentru persoanele care se străduiesc să succeadă în proiecte mari.
O postare de genul „Cel mai important proiect la care am lucrat vreodată” sau „Cea mai mare încasare luată vreodată din munca de fotograf” va fi întotdeauna una care să inspire și să încurajeze alte persoane să-ți urmeze exemplul. Aceste postări nu sunt considerate laude, ci mai degrabă provocări.
#4. Postările de tip „Iată ce proiect măreț avem pe rol”
Aceste postări care prezintă realitatea actuală sau activitatea de moment a unui freelancer pot atrage privirile și interesul oamenilor deoarece ele sunt de moment și pot fi interesante pentru celelalte persoane.
Tot timpul oamenii sunt interesați de ce se petrece acum, așadar o postare cum ar fi „De 2 săptămâni sunt plecat în cea mai frumoasă croazieră ca fotograf” sau „Cea mai frumoasă experiență ca antrenor o trăiesc într-o super excursie în jurul lumii” – poate fi un mesaj atât de frumos de transmis urmăritorilor tăi de pe rețelele de socializare.
#5. Postările de tip „Mâna sus cine visează la un job de…”
Aceste postări pot îndemna urmăritorii de pe rețelele de socializare să interacționeze cu tine prin postările tale. Ele se mai numesc și postări de tip Call-to-actions (căci îndeamnă utilizatorul la interacțiune).
Iată unele exemple „Spune-mi din ce loc îți imaginezi că ai lucra cu plăcere vara aceasta” sau „Mâna sus cine a mai vizitat Roma și visează să-și mute serviciul acolo”, postări ce pot aduce multă interacțiune pe pagina sau profilul tău.
Nu uita că interacțiunea cu utilizatorii tăi poate să crească numărul potențialilor clienți în primul rând prin creșterea imaginii, iar în al doilea rând prin atragerea de noi urmăritori.
#6. Postările de tip „Demontăm teoria…”
Aici va trebui să demontezi o teorie sau un mit cu privire la ceva. Ca să înțelegi mai bine, îți dăm câteva exemple „Demontăm teoria potrivit căreia freelancerii sunt plătiți mai prost ca angajații” sau „Combatem cel mai mare mit despre copywriteri”. În aceste tipuri de postări trebuie să vii neapărat cu o informație clară prin care argumentezi o idee sau contra-argumentezi (după caz) o afirmație falsă despre profesia ta, jobul tău etc.
Cum spuneam și în exemplul „Demontăm teoria potrivit căreia freelancerii sunt plătiți mai prost ca angajații”, ideea ce trebuie contra-argumentată este aceea că freelancerii sunt prost plătiți. Ei, aici poți veni liniștit cu un exemplu precum „Ca freelancer poți câștiga de 5 ori salariul mediu pe economia țării în care trăiești, dând drept exemplu cel mai mare contract pe care l-ai avut și care practic contrazice afirmația”.
Exemplele pot fi muuuulte, doar trebuie să ai imaginație.
#7. Postările de tip „Ce rezultate a dat campania noastră de …”
Să oferi exemple pozitive din munca ta prin care să arăți rezultatele, cifrele frumoase obișnuite ca urmare a unei campanii reușite poate avea un impact pozitiv asupra audienței tale.
Astfel de postări ar putea arăta astfel „Cu doar 200 de lei investiți în ads am atras 3 clienți noi în business-ul meu” sau „În doar 3 zile am relansat brandul firmei pe plan internațional” etc.
Exemplele pot continua în acest sens, iar succesul e succes oricât de mic ar fi el, doar trebuie împărtășit cu ceilalți. Împărtășește succesul tău și arată-le calea spre reușită. Postările cu impact pozitiv vor încuraja mereu alte persoane să-ți urmeze calea.
Ție ce postări îți place să faci pe social media? Care crezi că au cel mai mare impact?
Scrie-ne la hello@creativeadvertising.ro