Ce facem când nu avem inspirație?

Cu tot ce se întâmplă în lume acum, e cam greu să ne găsim inspirația de a scrie despre lucruri care parcă contau mai mult până azi… Iar când jobul ne cere să scriem „no matter what”, uneori ne găsim într-un impas creativ. Lucru total cunoscut de copy și content writeri de altfel, așa că, cel puțin știm cum să depășim aceste momente cu brio.

Cum nu poate să treacă nicio vineri fără un articol pe blogulețul creativ, azi vom scrie puțin neinspirat despre cum să ne vină inspirația 🙂

#1. Începe cu o propoziție

Orice propoziție, orice îți vine în minte. Poți să scrii așa cum o faci în jurnal și de obicei gândurile vor începe să curgă de acolo înainte. Continuă să scrii cel puțin o pagină și fă doar la final corecturile gramaticale și modificările de rigoare. Lucrul fain aici e că, până să publici articolul, vei vedea că e total altceva decât era când l-ai început.

#2. Caută citate

În impas, citatele motivaționale sau ceva legat de subiectul pe care trebuie să scrii te pot ajuta maxim. De exemplu, eu aveam deschis un tab cu citate despre pace, înainte să mă decid să aleg acest subiect pentru articolul de azi. Caută primul lucru care-ți vine în minte și de obicei, după ce citești câteva fraze și citate, inevitabil îți vine cel puțin o idee pe care mai apoi o poți dezvolta.

#3. Întreabă un prieten

Minim 3 prieteni de fapt ar fi ideal, și vei vedea că fiecare are câte o idee faină despre ceea ce fac ei pentru a avea inspirație. Fiecare idee diferită poți apoi să o pui în practică și vezi ce funcționează la tine.

#4. Ascultă muzică

”When words fail, music speaks”, era un citat fain 🙂 Muzica motivațională, relaxantă, care îți poate da un boost de energie este mereu binevenită și în mod sigur ajută la relaxare și cu cât ești mai relaxat și liniștit, cu atât vine inspirația mai repede, nu crezi?

#5. Scrie ce simți

La acest punct eu de exemplu imi amintesc cu drag de celebrul serial Seinfeld, despre care la început s-a spus că este „un serial despre nimic”. Pur și simplu viața de zi cu zi a unor oameni obișnuiți. Dar până la urmă, chiar și cea mai banală zi poate să aibă ceva cât de mic ieșit din comun. Sau modalitatea de a povesti un lucru mărunt poate devein cea mai faină poveste. Iar eu personal când mă gândesc la acel serial de comedie și la replicile super smart din el, parcă înevitabil îmi vine o idee despre orice.

În final, oricât de multă experiență ai avea în domeniul acesta de copywriting, știm cu toții că perioadele cu lipsă de inspirație există dar sunt compensate de perioadele de maximă productivitate. Și uite așa, din neinspirația de azi s-a născut un articol despre inspirație 🙂

Tu ce faci când nu ai inspirație de scris sau de orice alt task? Așteptăm cu drag ideile faine pe hello@creativeadvertising.ro

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole