Revenim la discuția despre CANVA, platforma de design grafic și editare cu o mulțime de funcții.
Crescută în popularitate foarte mult datorită aplicației care este foarte ușor de folosit, Canva ne poate ajuta zi de zi la orice creații avem nevoie – de la felicitări tematice, la cărți de vizită și postări specifice pentru canalele social media.
În acest articol revenim cu încă 5 designuri ce se pot face în Canva și cum să ne folosim cât mai bine de tot ce are de oferit această aplicație faină.
- Fiind un editor de fotografii, producător de videoclipuri și creator de logo-uri, Canva oferă nenumărate șabloane specifice pentru fiecare model. Acestea se găsesc la opțiunea ”creează un design” din dreapta sus. Sau în stânga, unde primim ”Recomandări” în cazul în care nu știm exact ce căutăm.
- Pagina de pornire Canva ne arată ”toate designurile tale”. Există și opțiunea de a crea foldere, dar toate designurile vor apărea și pe prima pagină în continuare, și în folderul redenumit în partea stângă jos.
- Șabloanele folosite au de obicei un nume prestabilit care descrie ce se găsește în șablon, dar acesta se poate redenumi foarte simplu, pentru a fi mai ușor de găsit ulterior (de ex. Creative blog modele)
- Încă o caracteristică drăguță este că mereu găsim un citat bun de folosit la deschiderea Canva, în bara Salut! 🙂
Ce (mai) putem face în CANVA
#6. Meniuri
Meniul este acea listă de bucate ce ne prezintă diversele feluri de mâncare și băutură prezente la un restaurant, împreună cu prețurile acestora.
În Canva, este practic imposibil să nu găsești chiar de la șabloane un model de meniu potrivit. O mulțime de modele atractive și colorate sunt disponibile, și sunt de preferat în detrimentul meniurilor simple, de scris negru pe foaie albă. Poți alege modele cu poză de fundal și text peste, iar poza de fundal se poate schimba cu una chiar din restaurantul tău de exemplu. Designul de meniu din Canva este foarte complex și sigur te vei distra încercând să alegi doar unul dintre atâtea modele frumoase.
#7. Infografice
Infograficul este acea reprezentare vizuală a unor informații sau date, asemănător cu tabelele și diagramele dar mai evoluat, mai atractiv și mai complex din punct de vedere vizual și informațional.
Din fericire, Canva știe exact ce este un infographic, așadar e simplu să găsești un model care să te inspire. Poți doar să-ți transpui propriul text în șablonul ales și gata. Iar dacă scrii ”infografic” în secțiunea ”creează un design” primești mai multe opțiuni (infografic de afaceri, de educație, CV infographic etc). Atât de simplu!
#8. Mood-boarduri
Un moodboard este acea colecție de imagini sau obicte concepute pentru a reprezenta un anumit tip de lucru, sau o persoană sau o stare. Cum îi spune și numele ”mood” este o stare de spirit, o dispoziție ce poate fi pozitivă, negative, melancolică și multe altele.
Iar ”board-ul” este acea tablă pe care punem această stare. În Canva este simplu, deoarece pur și simplu scriem ”Moodboard” în căsuța de căutare de pe prima pagină (lângă căsuța ”creează un design) și primim toate opțiunile disponibile pentru a ne crea propriul moodboard.
Moodboard-ul este un ansamblu digital de fotografii și culori, iar în Canva e simplu de lucrat la culori, pentru a crea ceva nou. Acest design poate fi confundat cu un colaj, dar accentul se pune pe ceea ce vrea să transmită din punct de vedere al sentimentelor (de ex. wedding moodboard sau traveling moodboard).
#9. Video-uri
Un videoclip este un scurt film, cu caracter artistic sau publicitar. În funcție de tipul de prezentare, este bine să nu fie un video prea lung. În Canva, poți edita durata unui clip și poți modifica fiecare pagină a prezentării cu text și imagini proprii. Dacă alegi un model prestabilit, diferite video-uri tematice sunt disponibile pentru editare și presonalizare.
#10. Felicitări
Ce poate fi mai fain decât să creezi o felicitare colorată și plină de emoție? Partea bună este că o poți imprima direct din Canva, pe carton sau orice tip de hârtie. Odată intrat în designul Felicitare, în partea stângă sub opțiunea de Șabloane și Încărcări, ai Fotografii, ceea ce înseamnă că poți să-ți faci propria felicitare personalizată de la zero, o fotografie tematică peste care adaugi textul dorit. La Text găsești o mulțime de combinații de fonturi care se pot mula perfect pe felicitarea ta.
Bonus #11. Stories pentru social media
Sună bine, nu? 🙂 De obicei un story este o poză peste care adăugăm gif-uri, scris, dăm tag location sau facem direct un boomerang. Ei bine, Canva face toate astea pentru noi la designul ”Povestea ta/Your Story”. Povestea ta animată îți oferă o mulțime de opțiuni drăguțe de scurt-metraj cum s-ar zice, ce se pot descărca apoi direct în format videoclip mp4.
Mai sunt alte Designuri pe care vă invităm să le descoperiți singuri în Canva, această platform foarte accesibilă și simplu de folosit. Vă veți îndrăgosti iremediabil!
Sperăm că v-a plăcut acest articol! Dacă doriți să discutăm mai multe despre acest subiect și să ne împărțim reciproc părerile, ne găsiți la hello@creativeadvertising.ro