Ghid complet de postări pentru rețelele de socializare

Te-ai întrebat vreodată care sunt orele potrivite pentru a posta pe rețelele de socializare ca mesajul tău să ajungă întocmai la cine trebuie și să aibă o audiență maximă?

Noi ne-am gândit și am cercetat puțin piața,în sensul că am studiat ce spun mai marii din industrie, iar apoi am adunat idei și am făcut și un fel de ghid de postări pentru rețelele de socializare: în ce zile și în ce intervale orare e cel mai eficient să postăm pe absolut toate rețelele de socializare. Iată la ce concluzie am ajuns:

#1. Facebook

Cele mai bune zile pentru a posta pe Facebook sunt zilele de marți, miercuri și vineri, iar ca și intervale orare se recomandă între 9 dimineața și 1 la amiază. Astfel, postările noastre vor ajunge să aibă impact mai mare.

Notă: Postările de după ora 5 după-masa respectiv cele din weekend se consideră a fi cu cel mai mic impact și engagement cu publicul.

#2. Instagram

Cele mai bune zile pentru a posta pe Instagram sunt zilele de luni, marți, miercuri, joi, vineri și sâmbătă, iar ca și intervale orare se recomandă postările între 11 înainte de masă și 2 după amiază. De asemenea, și serile par a fi oportune pentru postări, însă nu cu același impact.

Notă: Postările de duminică nu sunt recomandate pe această rețea.

#3. YouTube

Dacă ai un canal de YouTube, e bine să știi că nu sunt recomandate ca zile de postare zilele de luni, marți și vineri, dar sunt oportune cele de miercuri, joi, sâmbătă și duminică, iar ca intervale orare se recomandă postarea videourilor între orele 7 și 10 seara pentru un număr cât mai mare de vizualizări.

Notă: Impactul poate varia și în funcție de tipul contentului, căci publicul variază enorm de mult și în funcție de alți factori.

#4. LinkedIn

Cele mai bune zile pentru a posta pe Linkedin sunt zilele de marți și miercuri în intervalele orare 9 dimineața și 12 la amiază.

Notă: Postările de după orele de muncă, gen 5-6 după-masa, respectiv cele din weekend nu se recomandă datorită impactului scăzut. De menționat este faptul că în zilele de duminică e cel mai mic rating de vizualizări pe LinkedIn.

#5. Pinterest

Dacă ești fan Pinterest și îți place să publici content pe această rețea, trebuie să știi că cele mai bune zile de postare sunt zilele de vineri și sâmbătă, iar ca și intervale orare preferate sunt considerate între 8 și 11 seara.

Notă: Postările de la ora 9 seara pot avea cel mai mare impact în rândul persoanelor de sex feminin.

#6. Snapchat

Pe Snapchat se pare că poți face postări cu impact la fel de mare în orice zi a săptămânii, doar să ții cont de intervalul orar cu flux maxim de prezență online, și anume între 10 și 1 noaptea.

Notă: Cu cât vei posta la o oră mai târzie, cu atât și impactul va fi mai puternic.

#7. TikTok

Credem că e singura rețea care cere postări nu doar seara, dar și dimineața. TikTokerii iubesc postările de luni până vineri, iar în weekend parcă nu la fel de mult. Orele de vârf pe TikTok sunt de la 6 la 10 dimineața și de la 7 la 11 seara.

Notă: Postările de după orele de muncă și cele de dimineață funcționează perfect pe această rețea.

#8. Twitter

Cele mai bune zile pentru a posta pe Twitter sunt cele de marți, miercuri, joi și vineri între orele 9 și 11 dimineața. Zilele de miercuri sunt considerate cu o prezență maximă a utilizatorilor chiar și până la ora 3 după-masa.

Notă: Nu se recomandă postările de weekend, dar mai ales cele de sâmbătă, căci rata de engagement e prea mică.

Care sunt rețelele de socializare preferate de tine și de ce? Tu cum îți creezi content calendarul pe social media? Scrie-ne pe hello@creativeadvertising.ro

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole