Last minute #GiftGuide pentru creativi

Da, da, știm, puteam ieși cu acest material puțin mai din timp, dar ce să facem dacă de-abia acum a venit inspirația!?!?

Eh, și dacă tot de-abia ce-am copt ideea unor cadouri creative pentru creative people, hai să aducem postarea de vineri mai în față puțintel și sperăm că mai e de folos cuiva care e în căutare de cadouri faine pentru cineva drag.

Zicem să intrăm direct în miez (în pită cum ar zice ardeleanu’) și să vedem prima dată cui ne adresăm de fapt, deci cui îi puteți oferi unul sau chiar mai multe din ideile de mai jos?

Deși inițial ne-am gândit la noi (scriitori, duuuh :)), credem că aceste cadouri pot aduce bucurii și altor persoane ce au un job sau un hobby mișto, dintre cele creative.

#1. Tehnologie

O categorie must have always and forever e cea cu idei de cadouri din sfera tehnologiei.

De la cadouri mai scumpuțe așa (probabil pentru cineva foarte apropiat) și până la prieteni, colegi ar merge oricare dintre urătoarele idei:

  1. Laptop sau tabletă (aproximativ între 1000-5000 de lei) – oricare pot părea o idee scumpicică, dar cu siguranță când vine vorba de frate, soră, soț, soție etc. despre care știți că ar iubi pur și simplu să primească un nou laptop, chiar și mai mic, sau o tabletă, v-ați gândi cum să faceți pe dracu-n patru să-i oferiți o asemenea bucurie. Mai ales, dacă vorbim de 2021 (imediat 2022), clar oricine poate folosi la capacitate maxima un asemenea obiect.
  2. reMarkable și/sau eBook reader (700-2000 lei) –  ei bine, nu la fel de scumpe precum prima idee, dar cel puțin sunt două idei minunate, perfecte pentru cei care iubesc să scrie și să citească. reMarkable este un caiet inteligent, ce permite luarea notițelor mai ceva ca într-o agendă, iar un eBook reader e perfect pentru pasionații de citit. Niciunul din cele două gadgeturi nu sunt de tipul tabletei ca și luminozitate și funcții, fiecare avându-și propriul rol, ambele folosind aceeași tehnologie și au ecran tip paper white, durata bateriei fiind de câteva săptămâni (cel puțin), perfecte în călătorii mai ales, seara în pat după ce ați dat stingerea sau atunci când nu vreți să cărați după voi 3 caiete și 5 cărți când mergeți undeva.
  3. Cameră web și/sau Microfon (500-2000 lei) – sunt iarăși cadouri excepționale persoanelor care fie participă frecvent la întâlniri online (gen ședințe, cursuri etc. pe zoom) sau celor care poate fac podcasturi, vloguri și au nevoie de extra craft la ce au deja încorporat în laptop. Aceste gadgeturi pot fi achiziționate în principiu de la orice magazin de electronice sau de pe emag poate, fiind mai multe branduri ce au chestii drăguțe, inclusiv cei de la Logitech.
  4. Mouse și/sau tastatură (100-200 lei sau 250-700 lei) – în principiu depinde de ediția pentru care optați. Din câte am văzut, cei de la Logitech au niște mouse-uri și tastaturi asortate foaaarte faine, roz prăfuit, alb, gri, negre, depinde cui vrei să-i luați și prețurile sunt destul de ok, gen un mouse e undeva de la 100 la 350 de lei, iar o tastatură de pe la 150 până pe la 700 de lei dacă e chiar multi-device.

#2. Ceva clasic, dar practic

Desigur un cadou dintre cele de mai sus e minunat dacă vă permiteți și dacă e cazul vreunei persoane apropiate pentru care să alocați un buget mai mare, să știți că nici cele din categoria de față nu sunt de ignorat și pot fi luate în calcul liniștit.

  1. Agendă, planner, organizator, jurnal – oricare sau chiar și 2 din ele pot fi un cadou frumos, util și practic pentru un prieten, coleg drag despre care știm sigur că folosesc agende pentru a se organiza, planificator sau organiser pentru muncă sau un jurnal cu o copertă personalizată pentru o persoană căreia îi place să scrie (și de ce să nu-i placă?)
  2. Suport pentru telefon sau tabletă (până în 100 de lei) – este pe cât de simplu, pe-atât de mega util. Recent am primit unul și e pur și simplu extraordinar când nu știu cum să mai țin telefonul în timpul unei conversații pe Zoom de exemplu. Se găsesc diferite modele din diferite materiale (plastic, metal sau chiar din lemn) și pot fi oferite unui coleg, prieten fără să fie un obiect prea personal (ceea ce în cazul unui coleg poate e o idee bună).
  3. O carte deosebită sau voucher la librăria favorită (50-150 lei) – cu siguranță dacă vorbim de o persoană creativă, nu are cum să nu-i placă să citească, indiferent de domeniu. Come on, cu o carte nu poți da greș, iar dacă chiar nu știi ce-i place, fă-i cadou un voucher la Cărturești sau unde vrei, ca să-și cumpere ce vrea.

PS: pentru un writer merge oricând o carte precum Psihologia persuasiunii de Robert Cialdini, Rațional în mod previzibil de Dan Ariely sau, de ce nu, o carte precum Clubul 5 AM de Robin Sharma, și exemplele pot continua la infinit.

  1. O cană frumoasă, o lumânare (10-30 de lei) – sunt cele mai clasice, dar în continuare cele mai iubite cadouri ce le poți oferi, căci cui nu îi place o căniță personalizată, drăguță și o lumânare frumos mirositoare care să inspire și mai multă creativitate?

#3. Cursuri, abonamente digitale

Dacă tot vorbim de persoane creative, cu siguranță vorbim de acele persoane care folosesc diferite programe, aplicații ce le ușurează și completează munca la perfecție. Aceste persoane de regulă apreciază și investesc în:

  1. Cursuri de specialitate (50-200 lei sau mai mult, după caz) – de orice fel din domeniul în care persoana dragă nouă activează. Pot fi cursuri de la Coursera de exemplu, de la Mindvalley etc. Imaginația voastră poate fi limita în a găsi cadoul ideal sub forma unui curs, trebuie doar să cunoaștem puțin „ținta” noastră cu un astfel de cadou. Poate fi un curs de design, de scriere creativă, de foto etc.
  2. Abonamente digitale (100-600 lei) – abonamentele precum Canva, Grammarly etc. sunt atât de mișto și utile persoanelor care se și folosesc de ele, încât nu ai cum să dai greș. La ambele programe există o variantă gratuită sau de free trial de 1 lună, după care cei de la Canva au opțiunea de Canva Pro pentru 119$ pentru 12 luni sau de 12$/lună, iar Grammarly au opțiunea de Business (prețul/lună/persoană începând de la 12,5 euro) sau Premium.

Acestea sunt câteva dintre ideile noastre pentru cadoul de sub brad pentru o persoană creativă și dragă. Dacă totuși nu v-ați găsit inspirație la noi, vedeți ce nevoi, hobby-uri și plăceri are cel de lângă voi și poate vă inspirați din mediul înconjurător. Orice cadou e binevenit și sigur va aduce zâmbete pe buze 🙂

Spuneți-ne și nouă ce idei aveți, poate totuși ne inspirați pentru ceva la care noi nu ne-am fi gândit 🙂 scrieți-ne la hello@creativeadvertising.ro

Echipa Creative Advertising vă urează un Crăciun Fericit!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole