Tips & tricks: Ce platforme folosesc freelancerii pentru căutare de proiecte?

A fi freelancer este minunat. Îți oferă libertate, ești propriul tău șef, poți lucra de oriunde și oricând te simți creativ. Însă lucrul cu care freelancerii la început de drum trebuie să se obișnuiască, este faptul că nu există un flux de lucru constant în fiecare zi.

Dacă, de exemplu, la un job tipic de luni până vineri, de la 9.00 la 17.00, știi clar că acelea sunt orele de lucru, în freelancing orele și zilele de muncă propriu-zisă fluctuează, astfel că te poți trezi că lucrezi chiar și seara, în weekend și oricând e nevoie sau chef sau inspirație (uneori mai ține și de astea și nu e rău deloc, să știi). Pe de altă parte, poți avea zile întregi în care nu ai niciun proiect. Ei bine, aceasta este diferența! La un job normal lucrezi zilnic, indiferent dacă ai de lucru sau nu, în schimb freelancingul este project-based de cele mai multe ori.

Așa că, te poți trezi că într-o săptămână nu ai nimic de lucru. Și acest lucru poate crea o mica panică, pentru că ai nevoie de un veni stabil, nu-i așa? Ei bine, pentru asta venim cu câteva idei despre platformele unde freelancerii pot să găsească de lucru, ca să vezi că există opțiuni și nu trebuie să te panichezi 🙂

#1. Freelancer.com

Ce este?

Freelancer este un site web pentru freelanceri, care permite potențialilor angajatori să posteze locuri de muncă pe care lucrătorii independenți le pot licita apoi pentru a le finaliza. Fondat în 2009, sediul său este situat în Sydney, Australia, deși are și birouri în Vancouver, Londra, Buenos Aires, Manila și Jakarta.

Cum funcționează?

Practic, Freelancer.com este o „piață” (marketplace) în care angajatorii și angajații se pot găsi. Site-ul permite angajatorilor să posteze munca pentru membrii site-ului care depun oferte într-un proces de licitație competitivă. De asemenea, site-ul permite membrilor să găzduiască și să participe la concursuri pentru care sunt oferite premii în bani ca recompensă.

Independenții și angajatorii dezvoltă profiluri pe site pe măsură ce oferă, câștigă și finalizează munca și scriu și primesc recenzii ale persoanelor cu care lucrează sau pentru care lucrează. Membrii site-ului primesc un număr finit de oferte de utilizat pe site, care sunt completate periodic. Sunt oferite o serie de opțiuni de cont, de la conturi gratuite până la abonamente profesionale.

Așa că, dacă vrei să te înregistrezi pe această platformă, poți să o faci foarte simplu aici – https://www.freelancer.com/

#2. UpWork

Ce este?

Upwork, (fost denumit Elance-oDesk) este o platformă americană de freelancing. În 2015, fuziunea Elance-oDesk a fost redenumită Upwork, iar numele complet al companiei este acum Upwork Global Inc. Upwork are sediul în prezent în Santa Clara și San Francisco, California. În 2017, Upwork avea peste 12 milioane de freelanceri înregistrați.

Cum funcționează?

Upwork le permite clienților să intervieveze, să angajeze și să lucreze cu freelanceri și agenții independente prin intermediul platformei companiei. Clientul postează o descriere a jobului și o gamă de prețuri pe care este dispus să o plătească pentru ca un freelancer să o finalizeze. Clientul poate invita anumiți lucrători independenți să aplice pentru locurile lor de muncă sau, altfel, să posteze jobul pentru orice freelancer care este interesat să aplice.

Odată ce clientul a ales pe cine dorește ca să-i finalizeze lucrarea, acesta angajează acel freelancer trimițând un contract cu ore stabilite, rată de plată și un termen limită (deadline) pentru finalizarea lucrării.

Platforma Upwork include o funcție de chat în timp real pe care clienții sau freelanceri o pot folosi pentru a trimite mesaje potențialilor. Aplicația de urmărire a timpului pe Upwork înregistrează tastele și mișcările mouse-ului freelancerului și face capturi de ecran pentru a fi trimise clientului său.

Dacă vă place acest stil de lucru, puteți accesa platforma aici https://www.upwork.com/

#3. Fiverr

Ce este?

Fiverr este o piață online pentru servicii independente. Compania oferă o platformă pentru profesioniștii independenți pentru a oferi servicii clienților din întreaga lume.

Joburile listate pe platformă sunt diverse și variază de la „obțineți o carte de vizită bine concepută” la „ajutor cu HTML, JavaScript, CSS și jQuery”, totul depinzând de serviciile pe care freelancerii pot să le ofere.

Fiverr este o companie construită pe modelul listării posturilor de muncă temporare. Freelancerii lucrează într-o varietate de locuri de muncă, de la acasă la birou.

Cum funcționează?

Fiverr servește pentru a permite listarea și aplicarea pentru locuri de muncă unice (gen un singur proiect) sau proiecte denumite ca și gigs online. Prețul pentru un gig depinde de cât câștigă un vânzător per sarcină finalizată. Fondatorii au venit cu conceptul unei piețe care să ofere o piață bilaterală oamenilor să cumpere și să vândă o varietate de servicii digitale oferite de obicei de contractanții independenți.

Serviciile oferite pe site includ scriere, traducere, design grafic, editare video și programare. Fiecare serviciu oferit se numește „gig”. Serviciile Fiverr încep de la 5 $ și pot ajunge până la mii de dolari cu extra-gigs.

Sună bine pentru cee ace ai tu nevoie? Vezi platforma aici https://www.fiverr.com/

Aceste platforme sunt unele dintre cele mai cunoscute în întreaga lume, dar partea bună este că freelancerii au o mulțime de alte opțiuni din care pot alege. Așa că, nu te panica dacă ai terminat un proiect și nu ai imediat altele pe listă. Doar verifică bine piața și alege exact ce se potrivește pentru tine și îți face plăcere, pentru că din fericire în acest domeniu fain, ai de unde 🙂

Împărtășește cu noi experiențele tale dcă ești freelancer și scrie-ne pe hello@creativeadvertising.ro dacă vrei să discutăm mai multe pe acest subiect sau ai găsit platforme faine pentru freelancing pe care să le share-uiești cu noi!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole