Burnout-ul creatorilor de conținut

burnout creatori de conținut

Despre subiectul burnout am mai discutat demult. Dar fiind un subiect mereu de actualitate, ne-am decis să-l dezbatem iar, din perspectiva unui scriitor/creator de conținut – antreprenor.

Ai simțit vreodată că pur și simplu ești sătul de scris? Ori de oameni? Sau că pur și simplu simți că nu mai poți scoate niciun cuvânt și ai vrea să te izolezi în liniște pentru o perioadă nedeterminată?

Cel mai probabil știi despre ce vorbim ceea ce înseamnă că ai putea să suferi de burnout-ul creatorilor de conținut.

Ce înseamnă un burnout?

Epuizarea este una dintre cele mai înșelătoare – și neînțelese – adversități cu care se poate confrunta orice creator de conținut. Iar să fii un scriitor antreprenor nu este deloc ușor. Această lume a antreprenoriatului este atât de nebună – există toată această presiune de a-ți crește audiența, de a face mai mulți bani, de a-ți extinde ofertele, de a face mai mult, de a realiza mai mult, și mai mult, și tot mai mult.

Asta pentru că intrăm în antreprenoriat pentru că vrem să ne creăm viața în condițiile noastre, nu-i așa? Să nu mai avem șefi, să fim liberi. Desigur, ne iubim afacerea și iubim să scriem dar în numele „creșterii”, am putea ajunge foarte ușor la burnout fără ca măcar să ne dăm seama.

Este stresant să fii un creator de conținut?

Pentru mulți creatori de conținut online, aspectele pozitive ale activității de antreprenor digital depășesc cu siguranță pe cele negative. Cu toate acestea, stresul este obișnuit și natural, mai ales atunci când te ocupi de o întreagă afacere. Pentru ca creativitatea să fie prezentă, trebuie să existe clasicul echilibru între viața profesională și cea privată, care este frecvent vehiculat.

Realitatea este că poate fi incredibil de dificil să găsești acest echilibru delicat. Dar, implementarea câtorva mici strategii poate face toată diferența.

3 modalități eficiente de prevenire a „epuizării creatorului”

#1. Începe cu elementele de bază

Epuizarea este atât fizică, cât și mentală. Ori de câte ori suntem stresați sau copleșiți, acest lucru se răsfrânge asupra corpului nostru. Creativitatea se bazează, de asemenea, pe bunăstarea noastră fizică. Dar, uneori, când lucrurile devin deosebit de dificile, putem uita să avem grijă de noi înșine chiar și în cel mai elementar sens.

  • Dormi suficient?
  • Faci exerciții fizice în mod regulat, chiar și în moduri simple, cum ar fi o plimbare?
  • Te alimentezi sănătos?
  • Ți-ai făcut azi timp pentru tine? (meditație de cinci minute, scurte sieste etc.).

Ia în considerare aceste întrebări în mod serios, oricât de simple ar putea părea.

#2. Stabilește limite puternice

Limitele eficiente sunt vitale pentru a menține un echilibru între viața profesională și cea personală. Fără limite bine stabilite, poate fi dificil să știi când începe și când se oprește munca, în special în acest domeniu de activitate unde nu există un program fix. Refacerea energiei creative este la fel de importantă ca și utilizarea ei. Poți stabili limite puternice prin:

  • Stabilirea unor ore de birou stricte și respectarea lor
  • Construirea unor limite fizice cu un spațiu de birou (mai ales dacă lucrezi de acasă)
  • Programarea din timp a zilelor de concediu și de odihnă
  • Prioritizează ceea ce trebuie să realizezi mai întâi

#3. Nu o forța

Atunci când ești supus unui stres constant, mintea și corpul tău nu sunt în starea optimă pentru a crea. Și, poate fi dificil să știi de unde să începi sau cum să gestionezi sarcinile creative.

Un lucru important de reținut este să nu te forțezi să creezi. Împreună cu acest lucru, ar trebui să acorzi prioritate calității în detrimentul cantității, chiar și atunci când cantitatea pare ispititoare pe moment. În cele din urmă, a pune calitatea pe primul loc este ceea ce va transforma publicul tău într-o comunitate loială. Vei produce conținut care merită timpul și efortul tău, și care va veni din suflet.

Acestea fiind spuse, îți dorim să nu treci niciodată prin acest tip de epuizare, dar dacă totuși te simți copleșit/ă, nu uita că ne găsești pentru orice discutii pe paginile noastre de social media, dar și pe hello@creativeadvertising.ro 😊

Mai citește și Activități de weekend care sporesc creativitatea, iar dacă vrei să afli mai multe despre Ce este și cum relaționăm cu efectul Dunning-Kruger ca și freelanceri? poți citi la noi pe blog!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole